Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Rinkēvičs izsaka līdzjūtību Japānas plūdos cietušajiem

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" izteicis līdzjūtību Japānas Kjusju salas plūdos cietušajiem un upuru tuviniekiem.

Ministrs paudis, ka tur īkšķus par to, lai plūdos cietušo meklēšanas un glābšanas darbi noritētu pēc iespējas veiksmīgāk.

Japānas vietējie mediji ziņojuši, ka plūdos Kjusju salā miruši vai tiek uzskatīti par mirušiem vismaz 34 cilvēki. Vēl 14 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem.

Spēcīgu lietusgāžu izraisītie plūdi Kumamoto provincē iznīcinājuši mājas, aizskalojuši transporta līdzekļus, izraisījuši tiltu sabrukšanu un appludinājuši daudzas pilsētas. Vairākās vietās notikusi zemes noslīdēšana.

Plūdu dēļ vairāk nekā 200 000 cilvēku tika aicināti evakuēties. Taču daudzi izvēlējās palikt mājās, baidoties no iespējamās inficēšanās ar jauno koronavīrusu, lai gan amatpersonas sacīja, ka patversmēs nodrošināta iespēja ievērot sociālo distancēšanos.

Glābšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 40 000 karavīru, krasta apsardzes darbinieku un ugunsdzēsēju. Tiek izmantoti helikopteri un laivas.

Tiek uzskatīts, ka 14 cilvēki miruši veco ļaužu pansionātā, kas sestdien applūda. Pansionātā tika iesprostoti 65 iemītnieki un aptuveni 30 darbinieki. Līdz svētdienas pēcpusdienai visi dzīvie pansionāta iemītnieki bija izglābti un nogādāti slimnīcā.