Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Arī Lietuva, iespējams, aizliegs RT televīzijas kanālus

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Lietuvas radio un televīzijas komisija (LRTK) apsver iespēju sekot Latvijas paraugam un aizliegt Krievijas valsts kontrolētās mediju grupas RT televīzijas kanālus.

Taču galīgais lēmums tiks pieņemts tikai pēc tam, kad Ārlietu ministrija publicēs savu viedokli par Eiropas Savienības (ES) sankciju piemērošanu, ceturtdien pavēstījis komisijas priekšsēdētājs Mants Martišus.

Komisija nevar autonomi pieņemt lēmumu par ES sankciju piemērošanu, jo tas ir Ārlietu ministrijas kompetencē, paskaidrojis Matišus.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien aizliedza Latvijā izplatīt septiņu RT televīzijas programmas, aicinot arī citas ES valstis darīt to pašu.

RT, kas iepriekš bija pazīstama kā "Russia Today" ("Krievija Šodien"), ir valdības kontrolēts mediju konglomerāts, kas raida dažādās valodās un izplata Kremļa propagandu.

NEPLP aizliegusi izplatīt RT, RT HD, "RT Arabic", "RT Spanish", "RT Documentary HD", "RT Documentary" un RT TV raidījumus.

Latvija šo kanālu aizliegšanu pamato ar to, ka RT kontrolē Dmitrijs Kiseļovs, kas iekļauts ES sankcijām pakļauto fizisko personu sarakstā, jo izplatījis propagandu, kas atbalsta Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju un militāro iebrukumu Austrumukrainā.