Vācija atvieglojusi ieceļošanu no 11 valstīm ārpus Eiropas Savienības

© EPA/SCANPIX/LETA

Vācija atvieglojusi ieceļošanu no 11 valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES), bet ne visām ES rekomendētajām.

ES dalībvalstis otrdien vienojās no 1.jūlija atvērt bloka ārējās robežas 15 trešo valstu pilsoņu ieceļošanai. Sarakstā iekļautas valstis, kuru epidemioloģiskā situācija ir līdzīga vai labāka nekā ES.

Vācijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka no ceturtdienas Vācijā bez ierobežojumiem varēs ieceļot cilvēki no Austrālijas, Gruzijas, Kanādas, Melnkalnes, Jaunzēlandes, Taizemes, Tunisijas un Urugvajas.

Bez ierobežojumiem ieceļot varēs arī no Japānas, Dienvidkorejas un Ķīnas pilsoņi, bet tikai tādā gadījumā, ja šīs valstis atvērs savas robežas vāciešiem.

Vācija izslēgusi četras valstis, kas iekļautas ES "drošo valstu" sarakstā, un tās ir Alžīrija, Maroka, Ruanda un Serbija.

Tikmēr Austrijas ārlietu ministrs Aleksanders Šallenbergs paziņojis, ka Austrija līdz turpmākiem paziņojumiem saglabās aizliegumu ieceļot no valstīm, kas neietilpst ES.

Viņš sacīja, ka Austrija izsludinājusi brīdinājumu par ceļošanu uz sešām valstīm Rietumbalkānos - Bosniju, Kosovu, Ziemeļmaķedoniju, Albāniju, Melnkalni un Serbiju.