Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lai ierobežotu Covid-19 uzliesmojumu Melburnā noslēgti vairāk nekā 30 rajoni

© AFP/SCANPIX/LETA

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa uzliesmojumu Austrālijas otrajā lielākajā pilsētā Melburnā, tiks noslēgti vairāk nekā 30 rajoni pilsētas ziemeļos un rietumos.

Austrālijai lielā mērā izdevies pakļaut pandēmiju kontrolei, izņemot Viktorijas štatā, kur kopš ceturtdienas reģistrēti 233 jauni inficēšanās gadījumi, vairums no tiem Melburnā.

Viktorijas štata premjerministrs Daniels Endrjūss paziņoja, ka no trešdienas pusnakts līdz 29.jūlijam tiks noslēgti vairāk nekā 30 Melburnas rajoni.

Šajos rajonos dzīvo aptuveni 300 000 cilvēku, kuriem būs atļauts atstāt savas mājas tikai, lai dotos uz darbu vai skolu, nodarbotos ar sportu vai nopirktu pārtiku un citas pamata nepieciešamības preces.

Melburnas iedzīvotājiem no citiem rajoniem būs aizliegts ieiet noslēgtajos rajonos, kuros patrulēs policija.

"Šie ir ārkārtēji soļi," sacīja Endrjūss.

"Bet tāda ir vīrusa daba, tas ir tik ļoti lipīgs, ka gadījumā, ja nespersim šos soļus tagad, mēs nonāksim situācijā, kurā tā vietā, lai slēgtu desmit pasta indeksus, mēs slēgsim visus," norādīja Endrjūss, piebilstot, ka viņš nevēlētos to piedzīvot.

Viņš atklāja, ka lūdzis arī Austrālijas premjerministru Skotu Morisonu novirzīt starptautiskos lidojumus no Melburnas uz citam pilsētām.

Austrālijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šim konstatēta aptuveni 7800 cilvēkiem, no kuriem 104 miruši ar šī vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Tiek uzskatīts, ka vairākus Austrālijas reģionus vīruss vel nav skāris, un štati ir pakāpeniski atvieglojuši ierobežojumus, kas marta beigās tika noteikti cīņā ar pandēmiju.

Arī Viktorijas štats pakāpeniski atviegloja ierobežojumus līdz pagājušajai nedēļai, kad Melburnā tika konstatēts jaunā koronavīrusa uzliesmojums.

Ņemot vērā situācijas pasliktināšanos Viktorijas štatā, kaimiņos esošais Dienvidaustrālijas štats otrdien nolēma atlikt plānoto robežu atvēršanu ar Viktorijas štatu.

Kvīnslendas štats otrdien paziņoja, ka atvērs savas robežas no 10.jūlija visiem austrāliešiem, izņemot tos, kuri pēdējo 14 dienu laikā pabijuši Viktorijas štatā.

Arī Jaundienvidvelsas štats brīdināja savus iedzīvotājus neapmeklēt vietas, kurās noticis vīrusa uzliesmojums.