Dānijas premjerministrei jūlija vidū paredzētā ES samita dēļ nākas atlikt kāzas

© AP/SCANPIX/LETA

Dānijas premjerministrei Metei Fredriksenai jūlija vidū paredzētā Eiropas Savienības (ES) samita dēļ nācies mainīt savus kāzu plānus.

42 gadus vecā Fredriksena gatavojas precēties ar kinooperatoru un režisoru Bo Tengbergu.

"Es gaidu, kad varēšu apprecēt šo fantastisko vīrieti. Bet tas nebūs tik viegli," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Fredriksena.

ES valstu un valdību vadītāji 17. un 18.jūlijā Briselē pulcēsies uz pirmo klātienes samitu piecu mēnešu laikā. Tajā plānots pārrunāt 750 miljardu vērto plānu bloka ekonomikas atveseļošanai no koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes un ES daudzgadu budžetu.

Tieši tajā jūlija nedēļas nogalē bija paredzētas Fredriksenas kāzas.

Šī ir jau otrā reize, kad Fredriksenai nācies atlikt kāzas. Sākotnēji viņa bija plānojusi salaulāties pagājušajā vasarā, bet toreiz kāzu plānus patraucēja Dānijas parlamenta vēlēšanas. Pēc vēlēšanām Fredriksena kļuva par premjerministri.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais