Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Seriālu aktieris Brazīlijā tiek pie amata ministrijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kestutis Vanagas/F64 Photo Agency

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru piektdien kultūras sekretāra amatā iecēlis aktieri un seriālu zvaigzni Mariu Friasu, kas šajā amatā stājas citas seriālu zvaigznes vietā.

48 gadus vecais Friass, kas slavu ieguva 90.gados, pusaudžu auditorijai domātajā seriālā "Malhacao" ("Jaunās sirdis") atveidojot siržu lauzēju, būs jau piektais kultūras sekretārs Bolsonaru 18 prezidentūras mēnešu laikā.

Friass stājas kultūras sekretāres Režīnas Duartes vietā, kas pazīstama ar neskaitāmām lomām populāros seriālos.

Kritiķi Bolsonaru pārmet, ka viņš izvērsis "kultūras karu" pret kreisajiem, bet arī pašu Kultūras sekretariātu piemeklējušas likstas.

Duartes priekšgājējs teātra režisors Robertu Alvims janvārī bija spiests atkāpties pēc kritiķu pārmetumiem, ka viņš kādā runā izmantojis nacistiskās Vācijas propagandas ministra Jozefa Gebelsa frāzes.

Atbilstoši mediju ziņām Duartei radušās domstarpības ar Bolsonaru pēc prezidenta prasībām tikt galā ar kreisajiem noskaņojumiem darbinieku vidū.

Bolsonaru pēdējā laikā zaudējis vairākus prominentus kabineta locekļus.

To vidū ir populārais tieslietu ministrs Seržiu Moru, kas amatu pameta aprīlī pēc tam, kad bija prezidentam pārmetis iejaukšanos policijas izmeklēšanās.

Covid-19 krīzes laikā amatus pametuši arī divi veselības ministri, kā arī izglītības ministrs Abrahams Vaintraubs, kas matu pameta ceturtdien.