Irānas prezidents Izraēlas premjeru sauc par "prasmīgu slepkavu"

Irānas prezidents Mahmūds Ahmadinežāds intervijā CNN Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu nodēvējis par „prasmīgu slepkavu”, kurš saucams pie tiesas par sieviešu un bērnu nogalināšanu.

Prezidents paziņoja, ka Izraēlai nav tiesību bloķēt Gazas joslu un ka tās rīcības dēļ mirst cilvēki, un viņš par to būtu jātiesā.

M. Ahmadinežāds noliedza, ka starptautiskās sankcijas viņa valstij nodara kādu ļaunumu, kā arī neizrādīja entuziasmu par iespēju tikties tieši ar ASV prezidentu Baraku Obamu, ja rastos tāda iespēja. „Domāju, ka būtu labi sēdēt pie viena galda ar citu valstu un mediju pārstāvjiem, un apspriest mūsu uzskatus. Domāju, ka būtu pozitīvi, ja ikviens varētu dzirdēt, kas mums ir sakāms. Tas palīdzētu atrisināt mūsu problēmas.”

Viņš teica, ka Irānai nav nekādas intereses izstrādāt kodolieročus un ka neviens, izņemot „cionostu režīmu un dažas amerikāņu varasiestādes” par Irānas kodolprogrammu neinteresējoties.

ASV un tās sabiedrotās valstis nav guvušas pārliecību, ka Irānas kodolprogramma ir paredzēta miermīlīgiem mērķiem un arī ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra nav spējusi apstiprināt, ka Irāna kodolmateriālus nemēģina izmantot militāriem mērķiem.

Irānas prezidents pašlaik ir ieradies Ņujorkā, kur notiek ANO Ģenerālās asamblejas ikgadējā tikšanās.