Polija iekļaus vidusskolu mācību programmā videospēli par karu

© Pixabay

Polija plāno iekļaut vidusskolu mācību programmā videospēli, kas vēsta par civiliedzīvotāju ciešanām kara laikā, ceturtdien paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

"Iekļaujot spēles mūs izglītības sistēmā, mēs paplašināsim mūsu iztēli un ienesīsim kaut ko jaunu poļu un globālajā kultūrā," sacīja Moraveckis, apmeklējot videospēles izstrādātāju uzņēmumu "11bit studios".

Spēles ir "jauns kultūras izpausmes veids", sacīja premjerministrs.

Videospēlē "This War of Mine", kas tika laista klajā 2014.gadā, karš attēlots no civiliedzīvotāju skatupunkta, viņiem cenšoties izdzīvot aplenktā pilsētā.

"11bit studios" vadītājs Gžegožs Mehovskis sacīja, ka šī, iespējams, ir pirmā reize, kad videospēle iekļauta mācību programmā valsts līmenī.

"Spēles var stāstīt par visu - emocijām, patiesību, cīņu starp labo un ļauno, cilvēcīgumu, ciešanām. Šajā ziņā tās ir līdzīgas literatūrai, tomēr tās izmanto (..) mijiedarbības valodu," sacīja Mehovskis.

Videospēļu nozare Polijā pēdējos gados piedzīvojusi uzplaukumu, un Polija pašreiz ir viena no lielākajām videospēļu eksportētājām pasaulē.