Covid-19: Taizemē atcelta komandantstunda, restorānos atkal var lietot alkoholu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Taizemes valdība, turpinot mazināt koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, atcēlusi naktīs komandantstundu un, sākot ar pirmdienu, atļāvusi restorānos lietot alkoholu.

Bāri un krogi arī turpmāk būs slēgti, slēgtas būs arī robežas ceļotājiem no ārzemēm.

Starptautiskie reisi no ārvalstīm aizliegti līdz 30.jūnijam, bet iekšzemes reisos pilnā apjomā var atsākties pasažieru apkalpošana jau no pirmdienas.

Jau svētdienas vakarā, kas bija pirmais vakars bez komandantstundas kopš 26.marta, kad tā tika ieviesta, Bangkokas Čainataunā bija liela rosība, vēsta medijs "Thai PBS".

Ar pirmdienu darbu var atsākt spa, dienas aprūpes centri un izklaides parki. Var notikt sporta pasākumi, pagaidām gan bez skatītājiem.

Taizemē neviena vietējā vīrusa transmisijas gadījuma nav bijis jau 20 dienas.

Valdība iedzīvotājiem jaunu potenciālu inficēšanās gadījumu situācijā mudina lietot atrašanās vietas izsekošanas lietotni.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.