Lietuvu satrauc gaidāmā robežu atvēršana strādājošajiem no trešajām valstīm

© EP/SCANPIX/LETA

Lietuvas veselības ministrija ar satraukumu gaida nākamo nedēļu, kad tiks atvērtas robežas strādājošajiem no trešajām valstīm, kuriem ir Lietuvas vīza, piektdien atzinis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Viņš izteicis cerību, ka atbraukušie ārvalstnieki ievēros nesaistošo ieteikumu ievērot divu nedēļu pašizolāciju.

"Jā, tas tiešām vieš mūsos bažas - īpaši jau zinot šīs valstis. Mierinājums ir vienīgi tāds, ka šo cilvēku nebūs daudz. Domāju, arī paši darba devēji ir ieinteresēti, ka šie atbraukušie cilvēki neinficētu lielas grupas citu darbinieku," viņš sacījis preses konferencē.

Jau ziņots, ka Lietuvā no trešdienas, 17.jūnija, atcelta Covid-19 dēļ noteiktā karantīna, un tas nozīmē, ka ar Lietuvas vīzām valstī varēs ierasties strādājošie no tādām valstīm kā Ukraina, Krievija un Baltkrievija, kur jaunā koronavīrusa izplatības apmēri joprojām ir satraucoši.

Verīga atgādinājis, ka, ierodoties Lietuvā no valstīm ar augstiem saslimstības rādītājiem, ieteicama divu nedēļu pašizolācija, bet pēc karantīnas atsaukšanas tā nebūs obligāta.

Pēc ministra teiktā, ja būs redzams, ka epidemioloģiskā situācija šādu atbraucēju dēļ tiešām pasliktinās, valdība varētu atcelt pašreizējos atvieglojumus un noteikt atbraucējiem obligātu testēšanu vai, iespējams, pat pārskatīt lēmumu par šo cilvēku ielaišanu valstī.

Svarīgākais