Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests Covid-19 krīzē cietušajiem romiešiem ziedo miljonu eiro

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks ziedojis miljonu eiro jaunam labdarības fondam, kas gādās par koronavīrusa pandēmijas ekonomiskās krīzes dēļ grūtībās nonākušajiem Romas iedzīvotājiem.

Fondu "Jēzus dievišķais strādnieks" vadīs katoļu labdarības organizācijas "Caritas" Romas atzars, otrdien paziņojumā apliecināja Romas diacēze.

Francisks ir gan līderis pasaules 1,3 miljardiem katoļu, gan arī Romas bīskaps, un ziedojumu viņš veicis šajā statusā.

Vēstulē kardinālam Andželo De Donatisam, kas faktiski vada Romas diacēzi, Francisks norādīja, ka ar šo naudu vajadzētu cilvēkiem palīdzēt atkal nostāties uz kājām.

Viņš minēja tos, kam ir gadījuma rakstura vai pagaidu darbi, arī tos, kam līgumi netiek atjaunoti, praktikantus, mazo uzņēmumu īpašniekus, mājsaimniecību darbiniekus, pašnodarbinātos.

"Viņu vidū ir daudzas mātes un daudzi tēvi, kam ir grūtības sarūpēt pārtiku uz galda saviem bērniem un nodrošināt, ka viņiem ir iztikas minimums," norādīja Francisks.

Pāvests arī mudināja sabiedriskās institūcijas, priesterus un vienkāršos cilvēkus piedalīties labdarībā.

"Es vēršos pie visu romiešu labajām sirdīm," norādīja Francisks.

Pandēmija kardinālu De Donatisu skārusi personīgi. Marta beigās tika apstiprināta viņa inficēšanās ar Covid-19 vīrusu, un viņš vairāk nekā desmit dienas pavadīja slimnīcā.

Kardināls apliecināja, ka ir "dziļi pateicīgs" pāvestam.