Atklāta jauna informācija par Igaunijas šāvēju

© Dmitrijs Suļžics /F64

32 gadus vecā vīrieša, kas sestdienas vakarā Igaunijā, netālu no Pērnavas sarīkoja apšaudi, pagaidām nav skaidri, pirmdien Igaunijas TV raidījuma "Terevisioon" ēterā paziņoja policijas pārstāvis Kaido Kiplass, ziņo "postimees.ee".

"Mēs esam izjautājuši aizdomās turamo, pabeidzām svētdien plkst.22 vakarā. Rīcības un slepkavības motīvi nav skaidri joprojām," viņš uzsvēra.

Pēc Kiplasa teiktā, zināms, ka aizdomās turamais sestdien bija lietojis alkoholiskos dzērienus un spēcīgus nomierinošos līdzekļus. Policija tagad centīsies noskaidrot, vai medikamenti bija iegūti legāli.

"Alkohols un zāles nav savienojami," uzsvēra policijas pārstāvis.

Kā vēsta laikraksts "Parnu Postimees", Tarraste jau iepriekš saukts pie kriminālatbildības par nelegāla ieroča lietošanu.

Kā pastāstīja prokuratūras pārstāve Kristīne Tamma, aizdomās turamajam bijušas problēmas ar likumu, tomēr šobrīd attiecībā uz viņu nekādu spēkā esošo sodu nav.

Viņam bijusi ieroča glabāšanas atļauja, un pie viņa atrasti daudzi šaujamieroči.

Jāatgādina, ka Igaunijā Pērnavas apriņķī netālu no Lihulas sestdien ap plkst.22 pie degvielas uzpildes stacijas sašauti vairāki cilvēki, no kuriem divi gājuši bojā, pavēstīja policija.

Šāvējs bijis kāds 32 gadus vecs vīrietis, un viņš naktī uz svētdienu plkst.00.40 aizturēts, apliecināja likumsargi.

Apšaudē cietuši vēl vismaz trīs cilvēki.

Policija bija izvērsusi vērienīgu šāvēja aizturēšanas operāciju.

Izdevums "Parnu Postimees" svētdien vēsta, ka šāvējs ir Miks Tarreste, kas vairākus gadus strādājis medicīnas brāļa amatā un bijis arī pasniedzējs medicīnas jomā.

Notikuma vietā kļuva zināms, ka sašauti pieci cilvēki.

Viens pieaugušais upuris no dzīves aizgājis notikuma vietā, otrs - ātrās palīdzības automašīnā.

Ievainots ir vēl viens pieaudzis cilvēks, kā arī divi bērni - trīs un piecus gadus veci.

Bērni atrodas slimnīcā. Viņu stāvoklis ir smags, bet stabils. Cietušajam pieaugušajam cilvēkam atļauts turpināt ārstēšanos mājās.

Viens no nogalinātajiem ir motociklists, kas braucis aiz aizdomās turamā.

Pārējie upuri bijuši automobilī, kas nejauši atradies šo notikumu vietā. Tie ir vienas ģimenes cilvēki - divi pieaugušie un divi bērni.

Sabiedriskā raidorganizācija ERR vēsta, atsaucoties uz Lēnerannas pagasta vecāko Miku Pikmetsu, ka šajā auto atradušies vecvecāki ar mazbērniem.

Pieaugušais cilvēks, kas nogalināts automašīnā, bijusi vietējā aptiekāre. Viņas vīrs un mazdēli ievainoti.

Arī motociklists, kurš sācis pakaļdzīšanos un tika nošauts, bijis vietējais iedzīvotājs, ziņo ERR.