Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

"Facebook" sācis marķēt medijus, kuru saturu varētu būt ietekmējušas valdības

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Sociālais tīkls "Facebook" ceturtdien sācis marķēt medijus, kuru saturu varētu būt ietekmējušas valdības, un paziņoja, ka vēlāk šogad tiks bloķētas arī reklāmas no šādiem medijiem.

"Facebook" drošības politikas vadītājs Natenjels Gleičers norādīja, ka sociālais tīkls īsteno savu iepriekš izziņoto plānu marķēt valsts kontrolētos medijus.

"Mēs uzskatām, ka cilvēkiem būtu jāzina, ja ziņas, ko viņi lasa, nāk no izdevuma, kas, iespējams, atrodas valdības ietekmē," norādīja Gleičers.

"Facebook" vēlāk šogad pievienos līdzīgus marķierus arī šo mediju reklāmām un pilnībā bloķēs tās pirms prezidenta vēlēšanām ASV, lai nodrošinātu papildus aizsardzības kārtu pret dažādām ārvalstu ietekmēm sabiedriskajās debatēs, sacīja Gleičers.

"Facebook" definīcija valsts kontrolētam medijam ietver ietekmi pār redakcionālo saturu un finansiālu medija atbalstīšanu, skaidroja Gleičers.

Izstrādājot savu politiku pret valsts medijiem, "Facebook" konsultējies ar vairāk nekā 45 ekspertiem, kas specializējušies medijos, valsts pārvaldē, cilvēktiesībās un attīstībā.

"Facebook" ir izpelnījies kritiku par nepietiekamu aktivitāti cīņā ar dezinformāciju un naidu kurinošiem ierakstiem, tostarp ASV prezidenta Donalda Trampa ierakstiem.