Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Grautiņos ASV nozagto "Apple" produktu "īpašnieki" saņem vēsti no kompānijas

© AP/SCANPIX/LETA

Lai gan ASV netrūkst cilvēku, kuri piedalās miermīlīgās protesta akcijās, atrodas arī tādi, kuri notikušā laikā demolē un laupa veikalus. Tas skāris arī tehnoloģiju giganta "Apple" veikalus, kuros nelūgtie viesi nozaguši ne vienu vien jaunāko ierīci.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, tad cilvēki, pie kuriem atrodas nozagtās ierīces, to ekrānos saņēmuši ziņu, ka nozagtās ierīces tiek izsekotas, vēlāk bloķētas, un par to zādzību ir informētas arī tiesībsargājošās iestādes.

Lai gan kompānija "Apple" paziņojusi, ka sīkākus komentārus nesniegs, sociālajos tīklos atrodami foto, kuros redzams, ka ierīcēs pat tiek norādīta adrese, kurā tās jānogādā atpakaļ likumīgajiem īpašniekiem.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka ASV, kur kopš pagājušās nedēļas nerimst protesti, ko sākotnēji izraisīja sašutums par Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, bet kas daudzviet pārauguši sen nepieredzētā ielu vardarbībā un grautiņos, trešdienas vakarā vairākās lielpilsētās, arī Losandželosā, Ņujorkā un Vašingtonā.