Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV saistībā ar Džordža Floida nāvi apsūdzēti četri policisti

© REUTERS/SCANPIX/LETA

ASV saistībā ar policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi Mineapoles policists, kurš zemē nogāzto aizturēto bija spiedis ar celi uz kakla, tagad tiek apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā, un arī trīs viņa kolēģiem tiek izvirzītas apsūdzības, trešdien pavēstīja senatore Eimija Klubušāra.

"Minesotas ģenerālprokurors Kīts Elisons Džozrdža Floida slepkavības lietā apsūdzību Derekam Čovinam pārkvalificē uz nopietnāku - uz apsūdzību otrās pakāpes slepkavībā - un apsūdz arī trīs pārējos policistus," tviterī pavēstīja Klobušāra.

"Šis ir vēl viens svarīgs solis taisnīgumam."

Čovinam pagājušajā nedēļā tika izvirzītas apsūdzības trešās pakāpes slepkavībā, kas ir līdzīgas apsūdzībām netīšai nogalināšanai. Apsūdzībās otrās pakāpes slepkavībā arī nav norādes uz tīšu nodomu, tomēr par to paredzēts bargāks sods.

Kā ziņots, ASV jau vairāk nekā nedēļu notiek protesti, ko izraisīja melnādainā Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši tik plašos grautiņos, kādi ASV nav pieredzēti gadiem.

Centienos nekārtības apturēt vairākās ASV lielpilsētās izsludināta komandanta stunda un likumsargu atbalstam norīkoti Nacionālās gvardes karavīri.