Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Nekārtībās ASV sašauti četri policisti; ievainojumi nav dzīvībai bīstami

© AFP/SCANPIX/LETA

Nekārtību gaitā Sentluisā, ASV Misūri štatā, sašuti četri policisti, otrdien pavēstīja likumsargi.

Ievainojumi nav dzīvībai bīstami, sacīja policijas priekšnieks pulkvedis Džons Heidens. Divi policisti sašauti kājā, viens pēdā un vēl viens rokā.

Sentluisā naktī notikušas laupīšanas un grautiņi, un policija šobrīd cenšas atjaunot kārtību.

Pirmdien pēc miermīlīgiem protestiem pāris simti cilvēku sākuši izlaupīt veikalus, apmētājuši policiju ar akmeņiem un pirotehniku. Likumsargi atbildējuši ar "munīciju".

"Floids tika nogalināts kaut kur citur, un viņi posta pilsētas visā valstī," sacīja Heidens, pieminot 25.maijā Mineapolē policijas aizturētā Džordža Floida nāvi, kas sākotnēji izraisīja protestus pret policijas brutalitāti, bet vienlaikus daudzās ASV lielpilsētas notikuši vērienīgi grautiņi.

"Mēs joprojām cenšamies nodrošināt kontroli" ar Nacionālās gvardes palīdzību, piebilda Heidens. "Man šķiet, ka nav neviens, kas saprastu, kāpēc šis posts pārņēmis visu valsti."

Sentluisā policisti stāvējuši savās pozīcijā, kad viņiem trāpījušas lodes.

"Kāds gļēvulis raidīja šāvienus uz policistiem, un četri no viņiem tagad ir slimnīcā, bet, paldies Dievam, viņi ir dzīvi," sacīja Heidens. "Vai kāds spēj to aptvert?"

Saistībā ar šaušanu neviens nav aizturēts.

"Šeit runājot, mēs cenšamies atgūt kontroli pār pilsētu, joprojām ir dzirdami šāvieni un viss pārējais."

Mediji jau iepriekš ziņoja, ka policists sašauts Lasvegasā, Nevadas štatā. Nav gan zināms, vai šis incidents ir saistīts ar plašajām nekārtībām.

Kā ziņots, ASV jau gandrīz nedēļu notiek protesti, ko izraisīja Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

Centienos nekārtības apturēt vairākās ASV lielpilsētās izsludināta komandanta stunda un likumsargu atbalstam norīkoti Nacionālās gvardes karavīri.