Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija mīkstina ierobežojumus: atsāk mācības skolās, tiek atļautas sporta sacensības

© PA/SCANPIX/LETA

Pirmdien darbu atsāk Anglijas skolas, kas tika slēgtas pirms desmit nedēļām nolūkā ierobežot jaunā koronavītusa izplatību, taču daudzi vecāki plāno bērnus paturēt mājās, jo ierobežojumu atcelšanu uzskata par pārāk strauju.

Mīkstinot līdzšinējos ierobežojumus, Anglijā atsāksies mācības pamatskolās, ārpus telpām drīkstēs pulcēties līdz pat sešiem cilvēkiem, darbu atsāks brīvdabas tirgi, tiks atļautas sporta sacensības, lai gan bez skatītājiem, un aptuveni diviem miljoniem ļaužu, kas atzīti par vislielākajam pandēmijas riskam pakļautām personām, atkal būs ļauts iziet svaigā gaisā.

Taču, ņemot vērā to, ka Lielbritānijā ir viens no augstākajiem Covid-19 izraisītās mirstības līmeņiem, daudzi bažījas, ka ierobežojumi tiek atcelti pāragri. Arī daļa zinātnieku brīdina valdību, ka tas var novest pie infekcijas otrā viļņa.

Tomēr ekonomikas ministrs Aloks Šarma uzsvēris, ka valdība rīkojas ļoti piesardzīgi atbilstoši zinātnieku padomnieku grupas norādījumiem.

Tajā pašā laikā aptauja, kuru veicis Nacionālais izglītības pētījumu fonds, liecina, ka 46% vecāku gatavojas paturēt savus bērnus mājās, lai gan skolas atsāks savu darbu.

Lielbritānijā oficiāli reģistrēto Covid-19 upuru skaits ir pārsniedzis 38 000, lai gan nacionālais statistikas birojs lēš, ka mirušo skaits varētu būt 48 000.