Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests Vasarsvētkos aicina atmosties dziņai kalpot un darīt labu

© AFP/Scanpix/Leta

Pāvests Francisks Vasarsvētkos aicinājis uzlūkot Covid-19 krīzi kā iespēju jaunam sākumam, neieslīgt egosimā un pesimismā, bet atmosties vēlmei kalpot un darīt labu.

"Šajā pandēmijas laikā redzams, cik aplams ir narcisisms, tieksme gādāt tikai par sevi un vienaldzība pret citu vajadzībām, neatzīstot savas vājības un kļūdas," viņš svētdien sacījis Sv.Misē Vatikāna Sv.Pētera bazilikā.

"Atbrīvo mūs no egoisma pandēmijas un atmodini mūs dziņai kalpot un darīt labu. Noslēgšanās sevī (..) būtu lielāka traģēdija par pašu šo krīzi," lūgšanā aicinājis pāvests.

Francisks arī brīdinājis cilvēkus neļauties pesimistiskai vēlmei visu uzlūkot sliktākajā gaismā un sacīt, ka pēc pandēmijas "nekas no iepriekšējās dzīves nekad vairs neatgriezīsies". Pēc viņa teiktā, tāda domāšana pirmām kārtām "liedz atgriezties cerībai".

Vēršoties pie ticīgajiem, pāvests aicinājis viņus nešķelties, bet pievērst uzmanību, tam, kas viņus vieno. "Pasaule saskata konservatīvos un progresīvos, bet patiesībā visi ir Dieva bērni," viņš uzsvēris.

Pirmo reizi kopš marta sākuma Francisks sveicis cilvēkus Sv.Pētera laukumā, kur, neraugoties uz lielisko saulaino dienu, bija pulcējušies tikai nedaudzi simti cilvēku mazās grupiņās, kamēr pirmskrīzes laikā tur svētdienās ieradās desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Lai gan Sv.Pētera laukums atkal atvērts apmeklētājiem, līdz 3.jūnijam Itālijā nav atļauta pārvietošanās starp reģioniem un valstī netiek ielaisti arī ārvalstu tūristi, tādēļ laukumā acīmredzot bija pulcējušies tikai ļaudis no Romas un tuvējās apkaimes.