Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

ASV reģistrēti 1225 jauni ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

ASV ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits pēdējās 24 stundās ir pieaudzis par 1225, sasniedzot 102 798, piektdienas vakarā paziņoja Džonsa Hopkinsa universitāte Baltimorā.

Jauno nāves gadījumu skaits pēdējās trīs dienas pēc kārtas ir pārsniedzis tūkstoti, bet iepriekšējās trīs dienas pēc kārtas bija mazāks par 700.

ASV apstiprināto Covid-19 infekcijas gadījumu skaits saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ir pieaudzis līdz 1 745 606.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

Apmēram trešdaļa no šiem nāves gadījumiem ASV ir reģistrēti Ņujorkas štatā. Ņujorkas pilsēta, kas ir koronavīrusa vissmagāk skartā ASV pilsēta, plāno jūnija otrajā nedēļā sākt pašizolācijas pasākumu atcelšanu, piektdien paziņoja štata gubernators Endrū Kuomo.

Par pirmo ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu ASV tika ziņots 26.februārī. Amatpersonas tagad uzskata, ka šādi nāves gadījumi ASV var būt bijuši jau pirms tam, bet nav reģistrēti.