Twitter Trampa tvītu par nekārtībām Mineapolē atzīmē kā "vardarbības slavināšanu"

© AFP/SCANPIX/LETA

Sociālais tīkls "Twitter" piektdien atzīmējis kā "vardarbības slavināšanu" ASV prezidenta Donalda Trampa tvītu par nekārtībām Mineapolē.

"Twitter" norādīja, ka Trampa ieraksts pārkāpj sociālā tīkla noteikumus, bet netiks dzēsts.

46 gadus vecais Džordžs Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Mineapolē jau trešo nakti notikuši vardarbīgi protesti un laupīšanas un izraisījušās protestētāju sadursmes ar policiju.

Prezidents tvītoja, ka uz Mineapoli nosūtīta armija, jo varasiestādes netiek galā ar nekārtībām, ko izraisījusi Floida nāve.

"Kad sākas laupīšana, sākas šaušana. Paldies jums!" tvītoja Tramps, norādot uz tiesībsargājošo iestāžu reakciju.

"Šis tvīts pārkāpj "Twitter" noteikumus par vardarbības glorificēšanu. Tomēr, "Twitter" secinājusi, ka sabiedrības interesēs varētu būt, ja tvīts paliks pieejams," paziņoja kompānija.

"Twitter" šonedēļ pirmo reizi marķēja divus Trampa tvītus, kas saistīti ar balsošanu pa pastu, norādot, ka attiecībā uz prezidenta ierakstiem jāveic faktu pārbaude.

Tramps reaģēja asi, draudot slēgt sociālos medijus un vakar parakstīja izpildrīkojumu, kas vērsts pret sociālo mediju milžu tiesisko imunitāti attiecībā uz saturu, ko ievietojuši lietotāji.

Svarīgākais