Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Dienvidkorejā vakar reģistrēts 2 mēnešos lielākais inficēšanās gadījumi skaits ar koronavīrusu

© AP/Scanpix/LETA

Dienvidkorejā apstiprināti 79 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, kas ir lielākais skaits pēdējo 50 dienu laikā, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

67 no 79 jaunajiem gadījumiem ir Seulas galvaspilsētas reģionā, kur dzīvo aptuveni puse no Dienvidkorejas iedzīvotājiem.

Amatpersonas norādījušas, ka jaunos inficēšanās gadījumus kļūst arvien grūtāk izsekot un nepieciešams pastiprināt sociālo distancēšanos.

Vismaz 69 gadījumi saistīti ar strādniekiem milzīgā noliktavā, ko pārvalda vietējais interneta tirdzniecības gigants "Coupang".

Varasiestādes uzskata, ka uzņēmums, visticamāk, nespieda darbiniekus valkāt maskas un neveica citus preventīvus pasākumus, un, iespējams, cilvēki tur turpinājuši strādāt, jau būdami slimi.

Simtiem citu nesen reģistrēto inficēšanās gadījumu ir saistīti ar naktsklubiem un citām izklaides vietām, kas atsāka darbu mēneša sākumā, kad varasiestādes atviegloja ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Amatpersonas gatavojas potenciāli jaunam vīrusa uzliesmojumam Seulā, un tiek izstrādāti plāni pacientu transportēšanai no galvaspilsētas uz blakus pilsētām.

Marta sākumā Dienvidkoreja dienā ziņoja par aptuveni 500 jauniem inficēšanās gadījumiem, bet, pateicoties plašai testēšanai un kontaktu izsekošanai, Dienvidkorejai izdevās stabilizēt situāciju. Līdz ar to bija iespējams atvieglot sociālās distancēšanās noteikumus.

Pakāpeniski tiek atvērtas arī skolas, taču šis process var tikt apturēts, ja vīrusa izplatīšanās atkal pieņemsies spēkā.

Lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, pēdējās nedēļās Seulā un tuvējās pilsētās ierobežojumi atkal pastiprināti, slēgti tūkstošiem bāru un citu izklaides vietu.

Dienvidkorejā līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 11 344 cilvēkiem, no kuriem 269 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.