Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas valdība neatļaus ceļošanu starp reģioniem, ja cilvēki neievēros distancēšanos 

© f64

Itālijas valdība neatļaus ceļošanu starp reģioniem, ja cilvēki turpinās pulcēšanos ielās un neievēros distancēšanos, brīdinājis reģionālo lietu ministrs Frančesko Boča.

"Var būt cilvēciski un saprotami vēlēties pēc diviem mēnešiem doties laukā, bet mēs nedrīkstam aizmirst, ka joprojām atrodamies "Covid-19" vidū, tādēļ cilvēki, kas ļaujas naktsdzīvei, nodod tos upurus, ko nesuši miljoniem itāļu," morādīja Boča.

Pirmdien publicētā intervijā laikrakstā "La Stampa" ministrs sacīja, ka valdība nedēļas nogalē izvērtēs jaunākos datus par koronavīrusa izplatīšanos un tad izlems, vai atļaut ceļošanu starp reģioniem 3.jūnijā, kā bija plānots.

Valdība var izlemt atlikt šo soli, brīdināja Boča.

Sperot līdz šim lielāko soli pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanā, Itālijā no 18.maija darbu tika ļauts atsākt vairumam veikalu, durvis vēra arī kafejnīcas, restorāni un muzeji.

Pagājušajā nedēļas nogalē pilsētu ielas un laukumus atkal piepildīja cilvēku pūļi.

Vairāku reģionu gubernatori un pilsētu mēri solījuši atkal slēgt bārus, ja cilvēki turpinās ignorēt vadlīnijas, kas paredz ieturēt vismaz metru lielu distanci no citiem cilvēkiem un valkāt sejas maskas publiskās vietās.

Ja inficēšanās temps pieaugs, "mēs aizvērsim bārus, restorānus, pludmales un atkal ieslēgsimies", brīdinājis Veneto reģiona prezidents Luka Džaija, kurš svētdien publiskotā video brīdināja cilvēkus par bezatbildīgas pulcēšanās iespējamajām sekām.

Savukārt citu reģionu prezidenti, sevišķi Itālijas ziemeļos, kas vissmagāk cietuši no jaunā koronavīrusa un kur ierobežojumi bijuši spēkā visilgāk, mudinājuši valdību paātrināt ierobežojumu atvieglošanu.

Atpūtnieku iecienītā Ligūrijas reģiona prezidents Džovanni Toti paudis viedokli, ka ceļošanas ierobežošana ilgāk ir neiedomājama un neīstenojama.

Ierobežojumu pagarināšana "nogalinās valsti un nogalinās brīvību", pirmdien uzsvēra Toti.