Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas valdība apspriedīs iespēju atcelt robežkontroli uz Latvijas robežas

© EP/SCANPIX/LETA

Lietuvas Iekšlietu ministrija pirmdien iesniegusi valdībai priekšlikumu no 1.jūnija atcelt Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto robežkontroli uz Latvijas robežas.

"Pandēmijas situācijai pasaulē stabilizējoties, redzams, ka aizvien vairāk valstu atver savas robežas. Arī mēs esam gatavi turpināt pakāpeniski mazināt ierobežojumus - mēs ierosinām no 1.jūnija atcelt robežkontroli uz Latvijas robežas. Šis lēmums ļautu paātrināt pārvietošanos pāri robežai un padarītu ceļošanu ērtāku," norādījusi iekšlietu ministre Rita Tamašuniene.

Valdība šo priekšlikumu izskatīs trešdienas sēdē.

Kopš 15.maija Baltijas valstu valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties šajās valstīs, var bez ierobežojumiem ceļot pa Lietuvu, Latviju un Igauniju, ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijušas ārpus Baltijas valstīm, ja tām nav noteikta pašizolēšanās pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu vai Covid-19 kontaktpersonas statuss un nav elpceļu saslimšanas pazīmju. Personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā atgriezušās no braucieniem ārpus Baltijas valstīm, paredzēta obligāta 14 dienu pašizolācija.

Personas, kas ceļojušas tikai pa trim Baltijas valstīm, robežkontroles punktos netiek pārbaudītas attiecībā uz inficēšanos ar jauno koronavīrusu, taču pasu kontrole joprojām notiek.

Kopš 18.maija Baltijas valstu pilsoņi Latvijas un Lietuvas robežu var šķērsot četrās vietās - Būtiņģes-Rucavas, Saloču-Grenctāles, Kalvju-Meitenes un Smelīnes-Medumu robežas šķērsošanas punktos.