Covid-19 krīze: prognozē, ka apģērbu veikalos būs lielas atlaides

Ilustratīvs attēls © Reuters/Scanpix/LETA

Vācijā tiek prognozēts, ka cīņā par pircēji apgērbu veikali būs spiesti samazināt cenas, piedāvāt dažādas atlaides un kārdināt ar "izdevīgiem pirkumiem", raksta "Deutsche Welle".

Kā raksta izdevums, Vācijā tieši apģērbu mazumtirdzniecības nozarē baiļojas par lielāko bankrotu skaitu. Taču tiek uzsvērts, ka šāda situācija var izveidoties ne tikai Vācijā, bet arī citās Eiropas valstīs. Vācija esot kā piemērs.

Pirmā problēma ir neizpārdotās pavasara kolekcijas, jo pandēmijas dēļ apģērbu veikaliem nācās samazināt darba laiku vai pat tos slēgt. Tagad veikalos lielā vairumā jau atrodamas vasaras kolekcijas, savukārt noliktavas ir pārpildītas ar pavasara apģērbiem. Aplēses liecina, ka Vācijā tās ir 200 - 300 miljonu vienības.

Arī cilvēki nesteidz doties uz veikaliem gan bailēs par iespēju inficēties, gan krīzes un naudas taupības dēļ. Taču veikali netiek apmeklēti arī tādēļ, ka, vienkāršiem vārdiem sakot, cilvēkiem pandēmijas laikā nav, kur doties un demonstrēt jauno apģērbu.

Vēl viena problēma esot interneta veikali, kas pandēmijas laikā kļuvuši jo īpaši pieprasīti.

Nozares pārstāvji neslēpj, ka normālu sezonālo biznesu viņi gaida ne ātrāk par Ziemassvētkiem, un tas ir gadījumā, ja viss noritēs veiksmīgi.