Igaunija atceļ ārkārtējo situāciju

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Igaunija pirmā no Baltijas valstīm ir atcēlusi ārkārtējo situāciju. Latvijā tā pagarināta līdz 9. jūnijam, Lietuvā - līdz 31. maijam. Tomēr arī Igaunijā joprojām saglabājas virkne ierobežojumu, informē Latvijas Ārlietu ministrija.

Igaunijā šobrīd ir atvērti muzeji un izstāžu zāles iekštelpās (līdz 10 apmeklētājiem grupā), brīvdabas muzeji (līdz 10 apmeklētājiem grupā), spēļu laukumi un sporta trenažieru vietas brīvā dabā, atļauti sporta treniņi brīvā dabā līdz 10 personu lielām grupām. Ir atļauts noturēt dievkalpojumus.

Tāpat ir atvērtas viesnīcas, restorāni un tirdzniecības centri. Savukārt, līdz 1. jūlijam restorāni, bāri atvērti ne ilgāk kā līdz plkst. 22.00.

Publiski pasākumi (koncerti, festivāli, kinoteātri utml.) ir aizliegti līdz 30. jūnijam. Kā izņēmums noteikts pasākumi, kuru laikā dalībniekiem paredzēts uzturēties automašīnās, piemēram, drive-in kino izrādes, koncerti (ne vairāk kā 2 personas vai cilvēki no vienas mājsaimniecības vienā automašīnā).

Kopš šodienas Igaunijā atvērtas sporta zāles un sporta baseini, atļauts organizēt sporta pasākumus brīvā dabā bez skatītāju klātbūtnes. Kopējais dalībnieku skaits (ieskaitot trenerus un pārējo personālu) nedrīkst pārsniegt 100 personu. SPA, bērnu rotaļu istabas un atsevišķas izklaides vietas atvērtas no 1.jūnija. Kazino, spēļu zāles ir slēgtas. Pastāv brīva personu kustība no kontinentālās Igaunijas uz salām un no tām.

Svarīgākais