Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Covid-19 krīzes pārvarēšana Francijā: valdība subsidēs videi draudzīgu automobiļu iegādi

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Francijas valdība gatavo pasākumu paketi koronavīrusa krīzes skarto autoražotāju atbalstam, kas paredzēs arī subsīdijas, lai veicinātu elektrisko automobiļu iegādi, pirmdien paziņoja valsts finanšu ministrs Bruno Lemērs.

"Es pēc divām nedēļām prezentēšu plānu, lai atjaunotu automašīnu iegādes, kā arī lai veicinātu nozares pāreju uz ilgtspējīgāku modeli," intervijā radiostacijai "France Info" sacīja Lemērs.

"Tas nozīmē videi draudzīgu automobiļu iegādes atbalstīšanu. Mums jāizmanto šī krīze kā iespēja, lai paātrinātu mūsu vides pāreju un mudinātu frančus iegādāties automašīnas, kas šobrīd joprojām ir pārāk dārgas," norādīja ministrs.

Vienlaikus Francijas valdība jau gatavo piecu miljardu ārkārtas aizdevumu autobūves uzņēmumam "Renault". Kompānija paziņojusi par plāniem izdevumus samazināt par diviem miljardiem eiro, kas varētu ietvert rūpnīcu slēgšanu un vairāku vecāku modeļu ražošanas pārtraukšanu.

Koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes dēļ jaunu automašīnu tirdzniecība Francijā aprīlī gada griezumā nokritās par 89%.