ASV Luiziānas štats nolīgs 250 Covid-19 kontaktu izsekotājus

© AP/Scanpix/LETA

ASV Luiziānas štatā līdz nākamās nedēļas beigām tiks nolīgti 250 darbinieki, kuriem būs jāsazinās ar cilvēkiem, kuri inficēti ar jauno koronavīrusu, un jāizseko cilvēki, ar kuriem šie inficētie bijuši tuvos kontaktos, piektdien paziņoja štata gubernators Džons Bels Edvardss.

Šāda "kontaktu izsekošana" ir svarīgs faktors, lai štats varētu sākt mīkstināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.

Edvardss, kurš ir no Demokrātu partijas, ir pakļauts pieaugošam republikāņu amatpersonu spiedienam atkalatvērt Luiziānas ekonomiku.

Lai to varētu izdarīt, svarīgs faktors ir arī plašāka Covid-19 testu veikšana. Edvardss sacīja, ka štata atdministrācija plāno pabeigt pavisam 200 000 testu šajā mēnesī.

Gubernators sacīja, ka štata administrācija ir parakstījusi līgumus ar divām kompānijām, kas izveidos kontaktu izsekošanas sistēmu. Pašlaik štatā strādā 70 kontaktu izsekotāji. Ja būtu nepieciešams, Luiziāna varētu nolīgt pat 700 kontaktu izsekotājus.

Edvardsa izdots ārkārtējās situācijas rīkojums, kas aizliedza vairāk nekā 10 cilvēku pulcēšanos un lika slēgt daudzus nebūtiskus uzņēmumus, ir spēkā līdz 15.maijam.

Gubernators plāno pirmdien paziņot, vai šie ierobežojumi tiks pagarināti, vai arī 16.maijā varēs uzsākt pakāpenisku uzņēmumu atkalatvēršanu.

Svarīgākais