Krievijā joprojām liegts iebraukt ārvalstu pilsoņiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lai palēninātu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Krievija trešdien pagarinājusi aizliegumu iebraukt valstī ārvalstu pilsoņiem, nosakot dažus izņēmumus.

Aizliegums, kas tika noteikts marta vidū un kura termiņš beidzās trešdien, pagarināts līdz laikam, kad Krievija būs pakļāvusi situāciju kontrolei, paziņoja Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins.

"Esmu parakstījis valdības lēmumu par tā [aizlieguma] pagarināšanu, līdz cīņa pret inficēšanos būs beigusies un epidemioloģiskā situācija uzlabojusies," sacīja premjers.

Krievijā inficēšanās gadījumu skaits pēdējās dienās ir pakāpeniski pieaudzis, un līdz šim valstī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 99 000 cilvēku. 972 cilvēki ir miruši ar šī vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Mišustins norādīja, ka iebraukšanas aizliegumam izņēmums būs speciālisti, kas veic importētā aprīkojuma tehnisko apkopi.

Tas "samazinās negatīvo ietekmi" uz uzņēmumiem, kas ražo aprīkojumu cīņai pret jauno koronavīrusu, skaidroja premjerministrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien brīdināja, ka Krievija vēl nav sasniegusi koronavīrusa uzliesmojuma kulmināciju, un pagarināja par vēl divām nedēļām ierobežojumus, kas noteikti cīņā pret jauno koronavīrusu.

Videokonferencē ar reģionu gubernatoriem Putins sacīja, ka Krievijai ir izdevies palēnināt vīrusa izplatīšanos, bet brīdināja, ka atslābt nedrīkst.

Pasaulē

Ja mēra augstumu virs vidējā jūras līmeņa, tad 8849 metrus augstais Everests, kas atrodas uz Tibetas un Nepālas robežas, noteikti ir pasaulē augstākais kalns, tomēr, ja mēra kalnu no tā pamatnes līdz virsotnei, 10 211 metrus augstais Mauna Kea, neaktīvs vulkāns Havaju salā, Everestu uzvar, raksta CNN.