Lai glābtu restorānus krīzes laikā, Viļna kļūst par lielu āra kafejnīcu

© SIPA/Scanpix/LETA

Lietuvas galvaspilsēta Viļņa kļuvusi par milzīgu āra kafejnīcu ar mērķi Covid-19 krīzes laikā atbalstīt restorānus, kafejnīcas un bārus, vēsta "euronews.com".

Veikali, frizieru un skaistumkopšanas saloni, bibliotēkas, muzeji un kafejnīcas pirmdien atkārtoti tika atvērti visā Lietuvā, jo valsts sākusi atcelt dažus ierobežojumus, kas noteikti COVID-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai.

Bet kafejnīcām un restorāniem joprojām ir jāievēro stingri fiziskās distancēšanas noteikumi, tostarp, jānodrošina vismaz divu metru distance starp apmeklētājiem.

Viļņas mērs Remigijs Šimašus paziņojis, ka pilsēta ir nolēmusi atvērt 18 sabiedriskās vietas kafejnīcu un restorānu vajadzībām.

"Pilsētas laukumos un un uz ielām blakus esošās kafejnīcas šajā sezonā varēs bez maksas uzstādīt āra galdus un tādējādi darboties karantīnas laikā. Vienkārši atverieties, strādājiet, saglabājiet darbavietas un uzturiet Viļņu dzīvu," sacīja Viļņas mērs.

Vairāk nekā 162 kafejnīcas, bāri un restorāni ir pieteikušies, lai ierīkotu āra galdiņus sabiedriskās vietās, un pilsētas administrācija ir paziņojusi, ka nepieciešamības gadījumā varētu nodrošināt vēl vairāk vietu.

Svarīgākais