Pēc neveiksmīgajiem izteikumiem par dezinfekcijas līdzekļu injicēšanu Tramps vairās no preses

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Baltā nama koronavīrusa krīzes darba grupas preses brīfings nenotiks arī svētdien, jau otro dienu pēc kārtas, ASV prezidentam Donaldam Trampam vairoties no mediju uzmanības pēc neveiksmīgajiem izteikumiem par dezinfekcijas līdzekļu injicēšanu.

Preses brīfingā ceturtdien Tramps minēja, ka dezinfekcijas līdzekļu injicēšana varētu sekmēt koronavīrusa ārstēšanu, un šo izteikumu dēļ viņš izpelnījies neskaitāmus pārmetumus, kas, pēc visa spriežot, tik drīz nerimsies.

Tiesa gan, jau piektdien Tramps centās skaidrot, ka viņa teiktais esot bijis sarkastisks jautājums kādam žurnālistam.

Piektdienas brīfings jau bija īss, bet sestdienas brīfings tika atcelts, savukārt no Trampa tvītiem raisās šaubas, vai katru dienu rīkotie brīfingi vispār tiks atsākti.

"Kāds gan varētu būt Baltā nama preses konferenču mērķis, ja klibie mediji vaicā tikai naidīgus jautājumus un tad atsakās par patiesību un faktiem ziņot precīzi," tviterī vaicāja Tramps.

"Viņiem tiek rekordreitingi, un Amerikas tautai netiek nekas cits, kā viltus ziņas. Nav vērts laika un pūļu!"

Prezidents iepriekš preses brīfingos, kas dažkārt ilguši pat divas stundas, sacījis, ka viņam jārunā ar sabiedrību tieši, lai panāktu, ka vēstījums sasniedz cilvēkus, vienlaikus apsūdzot medijus, ka tie viņa teikto izkropļo.

Kā liecina pētījumi, pateicoties brīfingiem, šajā vēlēšanu gadā, kad Tramps nevar rīkot mītiņus atbalstītājiem, prezidentam tiešām izdevies sasniegt plašu auditoriju.

Viņš bija padarījis sevi viegli sasniedzamu, katru dienu parādoties žurnālistu priekšā un uzklausot daudzos mediju jautājumus.

Tiesa gan, līdz ar to arī bija radies risks, ka Trampa izteikumi tiešajā ēterā tiks pakļauti rūpīgākai pārbaudei un ka konkurenti no demokrātu nometnes, tuvojoties novembra vēlēšanām, tos var izmantot pret viņu.

Svarīgākais