Atsāks Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas darbus

© ROMUALD MEIGNEUX/SIPA/SCANPIX/LETA

Pirmdien tiks atsākti Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas darbi, liecina ziņu aģentūras AFP publicētā informācija.

Kopš marta vidus, kad Francijas valdība noteica striktus ierobežojumus koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai, leģendārās katedrāles atjaunošanas darbi tika apturēti.

"Mēs apliecinām un garantējam, ka strādnieki darba vietā ievēros visus striktos noteikumus, lai rekonstrukcijas darbi būtu droši," teikts par atjaunošanas darbiem atbildīgo paziņojumā.

Jau vēstīts, ka 2019.gada 15.aprīļa vakarā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks, kas nodarīja plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais