Zoodārza pārstāvji Vācijā neslēpj - dzīvnieki varētu kļūt par barību citiem

© AFP/SCANPIX/LETA

Lai gan pavasarī un vasarā zooloģiskajos dārzos daudzviet pasaulē apmeklētāju netrūkst, koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ šobrīd teju viss apmeklētājiem ir slēgts. Tas ievērojami ietekmē arī iestāžu finansiālo situāciju, un zoodārzu vadītāji neslēpj, ka var nākties pieņemt ļoti drastiskus lēmumus.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka zoodārza vadītājs Vācijas ziemeļos informējis, ka sliktākā scenārija gadījumā, lai nodrošinātu turpmāku iestādes darbu, atsevišķi tajā mītošie dzīvnieki varētu kļūt par barību cietiem iemītniekiem.

Neiminsteres Zooloģiskā dārza pārstāvji izdevumam "Die Welt" norādījuši, ka izveidots pat saraksts ar to, kuri dzīvnieki sliktākā scenārija gadījumā tiks nonāvēti pirmie.
Verena Kaspari, Neiminsteres Zooloģiskā dārza pārstāve norādījusi, ka šāda dzīvnieku nonāvēšana būtu "pēdējais salmiņš, tomēr pat tas neatrisinātu finansiālās problēmas.
Piemēram, roņiem un pingvīniem katru dienu nepieciešams liels daudzums svaigo zivju. "Ja pienāks tādi laiki, tad labāk šos dzīvniekus iemidzināt ar eitanāzijas palīdzību, nekā ļaut nomirt badā," uzsver zoodārza pārstāve.
Aprēķināts, ka šobrīd zooloģiskā dārza zaudējumi sasnieguši 175 000 eiro.