Vācijā Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi tiks pagarināti līdz 3. maijam

© EPA/SCANPIX/LETA

Jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktie pasākumi Vācijā paliks spēkā līdz 3.maijam, trešdien ziņo informēti avoti.

Vācijas 16 federālo zemju pārstāvji un centrālās valdības pārstāvji principā vienojušies pagarināt marta vidū noteiktos ierobežojumus, kas ir spēkā līdz svētdienai, 19.aprīlim, tostarp paturēt skolas slēgtas arī pēc 19.aprīļa, ziņu aģentūrai AFP atklāja anonīmie avoti.

Gaidāms, ka Vācijas kanclere Angela Merkele par ierobežojumu pagarināšanu paziņos jau šodien pēc tam, kad būs beigusies videokonference ar federālo zemju premjerministriem.

"Ceļš, pa kuru mums jājiet turpmākajās nedēļās, ir šaurs," norādīja kancleres preses sekretārs Štefens Zeiberts, skaidrojot, ka jāsaglabā līdzsvars starp ierobežojumu atvieglošanu un progresa uzturēšanu cīņā pret pandēmiju.

Roberta Koha institūta direktors Lotars Vīlers otrdien sacīja, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits ir "stabilizējies nosacīti augstā līmenī", un pašreiz nekas neliecina, kas tas kristos.

Neskatoties uz pozitīvajām pazīmēm, Vīlers brīdināja, ka vēl nav iespējams pateikt, vai slimību izdevies savaldīt.

Līdz pusnaktij Vācijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu bija apstiprināta 127 584 cilvēkiem, no kuriem 3254 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19, liecina Roberta Koha institūta dati.