Igaunijā aizturētas krāpnieces no Latvijas

© Scanpix/AFP

Igaunijas policija pagājušajā nedēļā aizturējuši 22 cilvēkus, to vidū latvietes, kurus tur aizdomās par vērienīgu naudas summu izkrāpšanu klientiem divos Tallinas vecpilsētas bāros, ziņo Postimees.ee.

Policija lēš, ka krāpnieces no tūristu kredītkartēm noņēmuši aptuveni 10 miljonus kronu (gandrīz 500 000 latu).

Sievietes, to vidū arī latvietes, bāros ievilināja pārsvarā iereibušus tūristus ar kuriem visbiežāk iepazinās turpat uz ielas.

Kad klients norēķinājās par pirmo pirkumu krāpnieki ieguva piekļuvi kredītkartei un pēc tam jau no tās tika noņemta visa pieejamā nauda.

Krāpnieki savus noziegumus īstenojuši šā gada vasarā. Uz trim mēnešiem tika atvērtas fiktīvas firmas, ar kuru starpniecību nauda tika pārskaitīta un atmazgāta. Pēc tam naudu krāpnieki sadalīja savā starpā.

Igaunijas policija ziņo, ka sešiem no aizdomās turētajiem pagājušajā nedēļā piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais