Francija saistībā ar komentāriem par Covid-19 krīzi izsauc Ķīnas vēstnieku

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Francijas Ārlietu ministrija otrdien izsaukusi Ķīnas vēstnieku, lai protestētu pret vairākiem strīdīgiem paziņojumiem, ar ko klajā nākusi Ķīnas vēstniecība Parīzē.

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns paudis "skaidru noraidījumu" nesenajiem komentāriem par to, kā Francija risina koronavīrusa krīzi.

Daži Ķīnas amatpersonu publiskie izteikumi neatbilst "uzticības un draudzības attiecībām", kas pastāv starp Francijas un Ķīnas prezidentiem Emanuelu Makronu un Sji Dziņpinu, teikts Ledriāna paziņojumā.

Svētdien Ķīnas vēstniecības tīmekļa vietnē franču valodā bija publicēts plašs paziņojums, pēc visa spriežot, reaģējot uz kritiku, kas Rietumu medijos, kā arī no ekspertu un politiķu puses veltīta Ķīnas atbildei uz vīrusa uzliesmojumu.

Paziņojumā cita starpā minēts, ka Francijas aprūpes namu darbinieki "kolektīvi savas darba vietas pametuši, atstājot iemītniekus, lai tie mirst no bada un slimībām".

Kā paziņojuma autors norādīts kāds vārdā neminēts vēstniecības darbinieks.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais