Pētījums ASV: lielākā daļa no ar Covid-19 saslimušajiem bērniem ir zēni

© EPA/SCANPIX/LETA

Amerikas Slimību un profilakses centrs pirmdien paziņojis rezultātus plašam pētījumam, kurā piedalījušies 2500 ar koronavīrusu Covid-19 inficēti bērni un pusaudži vecumā līdz 18 gadiem. Pētījums veikts ASV laika posmā no 12.februāra līdz 2.aprīlim, raksta portāls "Coron24.news".

Iespējams, viens no veiktā pētījuma svarīgākajiem ārstu secinājumiem ir tāds, ka bērni ar koronavīrusu Covid-19 patiešām saslimst retāk. Neskatoties uz to, ka 22% no ASV iedzīvotājiem ir bērni, tikai 1.7 % no viņiem inficējušies ar Covid-19. 73 % šīs pētījuma grupas slimniekiem pēc inficēšanās ar Covid-19 novēroti tādi simptomi kā drudzis, klepus, vai skābekļa deficīts.

Neskatoties uz to, ka lielākai daļai saslimušo bērnu slimības gaita bijusi viegla, vecāki tomēr tiek lūgti nezaudēt modrību. Saskaņā ar pētījuma datiem no 2500 ar koronavīrusu Covid-19 inficētajiem bērniem 147 bijusi nepieciešama hospitalizācija. 5 no viņiem ievietoti intensīvās aprūpes nodaļē, trīs miruši. Lielākajā daļā gadījumā hospitalizēti tieši zīdaiņi. 95 no slimnīcā nonākušiem bērniem bijuši jaunāki par gada vecumu, savukārt 14 % bijuši vecuma grupā no 1-17 gadiem. Tiesa, speciālisti uzsver, ka mazākiem bērniem nav vēl izveidojusies tik stipra imūnsistēma, tāpēc ķermenis sliktāk tolerē šāda veida vīrusu uzbrukumus.

Tāpat ārsti saskatījuši kopsakarību par to, ka lielākā daļa saslimušo bērnu bijuši zēni. Netiek izslēgta iespēja, ka arī šajā gadījumā saslimšanu ar koronavīrusu Covid-19 ietekmē arī bioloģiskie faktori.

Svarīgākais