Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Radītas virtuālas platformas resursu apvienošanai cīņā ar Covid-19

© F64

Veicinot Eiropas un pasaules mērogā starpsektorālu un starpdisciplināru sadarbību cīņā ar Covid-19, radītas tiešsaistes platformas resursu apvienošanai, vēstīts Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā.

Sadarbojoties Eiropas Biznesa atbalsta tīklam Flandrijā un programmai "Flanders Care", ir radīta Eiropas tiešsaistes platforma "Care & Industry together against Corona", kura darbojas līdzīgi kā kontaktbirža - tās dalībnieki var izvēlēties risināmās problēmas tematiku un partneri, ar kuru vēlas to apspriest, apmainīties ar risinājumiem un veidot partnerības.

Šajās tiešsaistes platformās, izveidojot organizācijas profilu, ir iespējams apspriest un piedāvāt risinājumus dažādās pandēmijas skartajās jomās, kā arī veidot jaunas partnerības līdzīgi kā kontaktbiržās.

Aģentūrā uzsvēra, ka šī platforma piedāvā iespēju veidot mērķtiecīgus un efektīvus kontaktus ar visiem veselības aprūpes, valdības, akadēmisko aprindu un rūpniecības sektora dalībniekiem Eiropas Savienības un pasaules mērogā.

Lai kļūtu par šīs platformas dalībnieku, nepieciešams tajā reģistrēties un izveidot savu profilu. Šajā vietnē būs iespēja tīkloties līdz pat 2020.gada beigām.

Tāpat arī digitālo inovāciju akseleratora platformā "Smebook" radīta īpaša sadaļa "Fight Covid-19". Tā kalpo kā Eiropas mēroga inovāciju kopiena ar mērķi radīt tīklu, kurā dažādu Eiropas uzņēmumu pārstāvji dalās tehnoloģiskajos risinājumos un veido partnerības, lai apvienotu resursus cīņā ar Covid-19.