"Uber" izdalīs sejas maskas šoferiem visā pasaulē

© AP/SCANPIX/LETA

ASV kopbraukšanas pakalpojumu kompānija "Uber" ceturtdien paziņoja, ka tā plāno izdalīt "desmitiem miljonu" sejas masku šoferiem visā pasaulē, lai pastiprinātu drošību jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā.

"Uber" pavēstīja, ka ir nogādājusi pirmo masku pasūtījumu šoferiem Ņujorkas pilsētā, kas pašlaik ir ASV epicentrs Covid-19 uzliesmojumā, un vēl pusmiljons masku tiks aizvestas uz citām ASV pilsētām.

Šāds lēmums pieņemts pēc ASV un citu valstu veselības iestāžu mudinājumiem izmantot sejas aizsegus kā papildu aizsardzību pret Covid-19 izplatīšanu.

"Mēs esam pasūtījuši vēl desmitiem miljonu masku un gaidām, ka tās tuvākajās nedēļās ieradīsies citās pilsētās un reģionos visā pasaulē," paziņoja "Uber" viceprezidents drošuma lietās Gass Fuldners.

"Krājumi ir ierobežoti un veselības aprūpes vajadzībām vienmēr ir prioritāte, tāpēc globālām piegādēm būs vajadzīgs laiks."

"Uber", kura darbības apjoms ir sarucis pasaulē noteikto Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ, paziņoja, ka tā iegūst maskas "ārpus tradicionālajām veselības aprūpes piegāžu ķēdēm", tai skaitā no viena uzņēmuma, kas parasti ražo elektronikas preces.

"Uber" paziņoja, ka tā ziedo slimnīcām visas respiratora maskas N95, kuras nodrošina papildu filtrāciju medicīnas personālam.

Svarīgākais