Lietuvas policija diennaktī vien sodījusi 80 personas, kuras neievēroja karantīnas laika noteikumus

© AFP/SCANPIX/LETA

Lietuvas policija pēdējo 24 stundu laikā saņēmusi 221 ziņojumu par karantīnas noteikumu pārkāpumiem un sastādījusi 80 administratīvo pārkāpumu protokolus, aģentūrai BNS piektdien pavēstījis policijas pārstāvis.

Kopš pagājušās piektdienas, kad policijai tika dotas pilnvaras sodīt par sanitāro noteikumu pārkāpumiem, par karantīnas noteikumu neievērošanu sodītas jau vairāk nekā 600 personas.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu fiziskām personām par pārkāpumiem, kas var veicināt jaunā koranovīrusa izplatību, var piemērot 500 līdz 1500 eiro lielu sodanaudu, kamēr uzņēmumu vadītājiem draud 1500 līdz 6000 eiro liela sodanauda.

Tomēr personām, kas pārkāpumu izdarījušas pirmo reizi, tiek piemērota tikai 250 eiro liela sodanauda, jeb puse no minimālās likmes.

Neskatoties uz sodiem, pārkāpumu skaits turpināja pieaugt līdz trešdienai, kad tika sastādīti 187 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Vairums pārkāpumu ir pulcēšanās aizlieguma neievērošana un divu metru savstarpējās distances neievērošanu sabiedriskās vietās.

Svarīgākais