Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā mirušo no Covid-19 skaits pieaudzis līdz 24 [papildināts]

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Igaunijā pagājušajā diennaktī ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku skaits sasniedzis 1185, bet nāves gadījumu skaits ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 pieaudzis līdz 24.

Pēc Veselības departamenta trešdien sniegtajām ziņām, aizvadītajā diennaktī apstiprināti 37 jauni inficēšanās gadījumi un departamenta rīcībā nonākusi informācija par trīs jauniem nāves gadījumiem. Mirušie ir 92 gadus veca Rietumtallinas slimnīcas paciente un divi Sāmsalas vienīgās pilsētas Kuresāres slimnīcas pacienti - 53 gadus veca sieviete un 73 gadus vecs vīrietis.

Kuresāres slimnīcā mirusī sieviete bijusi šīs slimnīcas sanitāre, un šis ir pirmais gadījums Igaunijā, kad ar Covid-19 miris mediķis, preses konferencē sacīja Veselības departamenta krīzes štāba vadītājs Arkādijs Popovs. Viņš arī pavēstīja, ka Igaunijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta kopumā 102 mediķiem.

Pavisam Igaunijā veiktas 24 813 analīzes, lai noteiktu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, tostarp iepriekšējā diennaktī veiktas 1277 analīzes.

No pavisam 1185 cilvēkiem, kam konstatēta inficēšanās, 37% dzīvo Sāres apriņķī, bet 32% - Harju apriņķī, kurā ir arī galvaspilsēta Tallina.

139 pacienti ārstējas slimnīcās, un 11 no viņiem ir nepieciešama plaušu ventilēšana.

Latvijā līdz šim reģistrēti trīs nāves gadījumi ar Covid-19, bet Lietuvā - 15 nāves gadījumi.