Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunija ieviesīs izlases veida testēšanu, lai noskaidrotu Covid-19 izplatības mērogu

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Igaunija nākamnedēļ ieviesīs jaunā koronavīrusa testu veikšanu iedzīvotājiem izlases veidā, lai precīzāk noskaidrotu šī vīrusa izplatības mērogu, otrdien ziņoja Igaunijas sabiedriskās televīzijas ETV ziņu programma "Aktuaalne kamera" ("Aktuālā kamera").Igaunija ieviesīs izlases veida testēšanu, lai noskaidrotu Covid-19 izplatības mērogu

Testēšana būs brīvprātīga un parādīs, vai cilvēks inficējies ar vīrusu, pat ja viņam nebūtu tā izraisītās slimības Covid-19 simptomu.

Tartu universitātes profesore Ruta Kalda sacīja, ka izlases veida testēšana sniegs informāciju par vīrusa sastopamību iedzīvotāju vidū.

Šī testēšana tiks veikta trīs mēnešus, bet valdības komiteja vēlēsies katru nedēļu saņemt jaunāko informāciju par koronavīrusa izplatību. Iespēja novērot slimības izplatību un tās izmaiņas laika gaitā ļauj plānot nepieciešamos līdzekļus medicīnai un vēlāk apspriest to, kā izbeigt ārkārtējo situāciju, ziņoja ETV.

Saskaņā ar pašreizējiem plāniem pirms testēšanas tiks veikta intervija par potenciālo simptomu klātbūtni. Cilvēki ar simptomiem tiks nosūtīti uz pastāvošajiem koronavīrusa testu veikšanas punktiem.