Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Parīzē pa dienu ārā aizliegts nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm

© Reuters / Scanpix /LETA

Francijas valdība otrdien pieņēma vēl stingrākus mērus Covid-19 vīrusa apkarošanai, kā rezultātā nolemts aizliegt ārā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm laika posmā no desmit rītā līdz septiņiem vakarā.

Jaunie ierobežojumi otrdien tika pamatoti ar cilvēku pasivitāti attiecībā pret jau iepriekš noteiktajiem likumiem, kas aicina personas nepamest savas dzīvesvietas bez vajadzības. Vairāki Francijas politiķi un ārsti pauda, ka Parīzes ielās aizvien ir redzams liels skaits cilvēku, kuri nodarbojas ar sportu vai dodas iepirkties.

Otrdien Parīzes policija un mēra birojs vienotajā paziņojumā pauda, ka cilvēkiem turpmāk laika posmā no desmitiem rītā līdz septiņiem vakarā pēc vietējā laika nebūs atļauts ārā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Savukārt pēc šī laika āra aktivitātes atkal ir iespējamas.

Vairāk nekā 200 000 cilvēku atsaukušies Francijas valdības aicinājumam koronavīrusa krīzē atlaistajiem darbiniekiem doties palīdzēt lauksaimniekiem, otrdien paziņoja valsts lauksaimniecības ministrs Didjē Gijoms.

Gijoms pirms divām nedēļām izplatīja aicinājumu koronavīrusa krīzes dēļ atlaistos darbiniekus doties palīdzēt lauksaimniekiem, kuriem, tuvojoties vasarai, nepieciešams darbaspēks.

Darbavietu vakanču pieejamība lauksaimniecības nozarē skaidrojama ar to, ka sezonālie darbinieki, kuri parasti ierodas no Spānijas vai Austrumeiropas, šobrīd nevar iekļūt valstī.

Francijā ārkārtas stāvoklis tika pieņemts 17.martā. Ārkārtas situācija Francijā tika izsludināta līdz 15.aprīlim, tomēr gaidāms, ka termiņš tiks pagarināts.

Līdz svētdienai Francijā no Covid-19 vīrusa dzīvību jau bija zaudējuši 8911 cilvēku.