Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ārsti brīdina par situāciju Indijā: Covid-19 dēļ var sākties nekontrolēts nāves "vilnis"

© EPA/SCANPIX/LETA

Vienā no lielākajiem graustu rajoniem Āzijā apstiprināts pirmais Covid-19 izraisītais nāves gadījums. Ārsti Indijā brīdina, ka šim reģionam jābūt gatavam, ka nāves gadījumu skaits pieaugs, un situācija būs krietni nopietnāka un skars veselības aprūpes sistēmu daudz smagāk nekā tas līdz šim koronavīrusa Covid-19 dēļ piedzīvots Eiropā un ASV, informē medijs CNN.

Trešdien vienā no Indijas lielākajiem graustu rajoniem miris 56 gadus vecs vīrietis, kuram konstatēts koronavīruss Covid-19. Noskaidrots, ka pacients iepriekš nebija ceļojis, turklāt miris vien pāris stundas pēc tam, kad pozitīva koronavīrusa Covid-19 testa dēļ vests uz vietējo slimnīcu.
Covid-19 tests veikts arī vairākiem šīs ģimenes locekļiem, no kuriem daļai noteikta karantīna. Tāpat ierobežota apkārt esošā teritorija, kurā atrodas 300 mājas un 90 veikali, raksta CNN. Dienu vēlāk pozitīvs koronavīrusa Covid-19 izrādījies arī Daravi graustu rajonā dzīvojošam sētniekam.
Kā liecina aprēķini, tad konkrētajā graustu rajonā Indijā mīt teju miljons cilvēku. Tā apdzīvotība ir 30 reižu lielāka nekā Ņujorkai, proti, vienā kvadrātkilometrā mīt aptuveni 280 000 iedzīvotāju.
Ārsti ir ļoti nobažījušies par situāciju graustu rajonos, jo, iespējams, tieši tur var sākties nekontrolēta Covid-19 tālāka izplatība, jo zināms, ka tur ir ārkārtīgi vāja higiēnas normu ievērošana, tāpat nav iespējama sociālā distancēšanās.
Kopš koronavīrusa Covid-19 testu veikšanas graustu rajonā Mumbajā apstiprināta divu cilvēku nāve, amatpersonas apstiprinājušas CNN. 63 gadus vecs vīrietis, kuram pozitīvs Covid-19 tests izrādījies otrdien bija Malavi graustu rajona iedzīvotājs.
"Līdz ko uzzinām par koronavīrusa Covid-19 inficēšanās gadījumiem graustu rajonos, mēs tos slēdzam, visiem dodam ēdienu, kā arī turam cilvēkus divas nedēļas izolācijā. Mēs zināsim, kuri cilvēki ir kritiskā stāvoklī un noskaidrosim, kuriem ir viegli simptomi un pietiek vien ar karantīnas ievērošanu mājās," norādījis slimnīcas vadītājs Narešs Trehans.
Četru dienu laikā saslimšana ar Covid-19 Indijā teju dubultojusies. Jauno infekciju skaits, iespējams, saistīts ar reliģiskiem pasākumiem, kas notikuši Indijas galvaspilsētā.
Kopš 24.marta Indijā noteikti stingri 21 dienu ilgi ierobežošanas pasākumi.