Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Skotijas pārvietošanās ierobežojumu pārkāpumu dēļ amatu pamet galvenā medicīnas amatpersona

© AFP / Scanpix/LETA

Skotijas valdības galvenā medicīnas jomas amatpersona Ketrīna Koldervuda atkāpusies no amata, šādi reaģējot uz skandālu, ko izraisījušas ziņas par viņas braucieniem uz ģimenes otrajām mājām ārpus galvaspilsētas Edinburgas, pārkāpjot koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktos pārvietošanās ierobežojumus.

Koldervuda atvainojusies par savu rīcību un demisionējusi, lai gan sākotnēji teica, ka plāno amatā palikt.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena pauda atbalstu Koldervudai, norādot, ka Koldervuda pieļāvusi kļūdu, tomēr viņai vajadzētu palikt amatā.

Tomēr Koldervuda svētdienas vakarā izplatīja paziņojumu, apliecinot, ka viņa amatu pamet.

Kā skaidroja Koldervuda, šādu lēmumu viņa pieņēmusi pēc atkārtotām sarunām ar Stērdženu. Viņas abas bijušas vienisprātis, ka ažiotāžas dēļ ap viņas rīcību var tikt novērsta uzmanība no pandēmijas krīzes pasākumiem.

Laikrakstā "Scottish Sun" bija publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, kā Koldervuda kopā ar ģimeni sestdien apmeklē Ērlsferiju Faifas grāfistē, kas atrodas vairāk nekā stundas braucienā no ģimenes galvenās dzīvesvietas Edinburgā.

Policija Koldervudai izteikusi brīdinājumu par pārvietošanās ierobežojumu pārkāpumu.

Skotijas vecākā medicīnas jomas amatpersona piedalījās televīzijas un radio reklāmās, mudinot cilvēkus palikt mājās, lai glābtu dzīvības un pasargātu Nacionālo Veselības dienestu (NHS). Koldervuda arī bija līdzās Stērdženai regulārajos preses brīfingos par cīņu ar koronavīrusu.

Koldervuda svētdien atvainojās, norādot, ka nevēlas, lai viņas kļūda novērš uzmanību no sociālās distancēšanās vadlīniju politikas.