Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ar Covid-19 saslimušais Boriss Džonsons piesardzības pēc hospitalizēts

© ekrānšāviņš

Lielbriitānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kuram marta beigās konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19,  svētdien hospitalizēts, paziņojis britu premjera birojs.

55 gadus vecais Džonsons ievietots slimnīcā pēc ārsta ieteikuma, un tas bijis piesardzības, nevis ārkārtējs pasākums, norādījusi Dauningstrīta, neatklājot, kurā slimnīcā premjers atrodas.

Kopš Džonsonam 27.martā tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, premjerminstra pienākumus viņš veica attālināti. Tomēr pirmdien valdības sēdi, kurā tiks apspriesta aktuālā situācija cīņā ar koronavīrusu, vadīs ārlietu ministrs Dominiks Rābs, kuram jāveic valdības vadītāja pienākumi, ja Džonsons to nespēj.

Uzzinājis par Džonsona hospitalizēšanu, ASV prezidents Donalds Tramps svētdien brīfingā Baltajā namā sacīja: "Visi amerikāņi lūdzas par viņu."

Džonsona līgava Kerija Simondsa sestdien paziņoja, ka nedēļu pavadījusi gultas režīmā, jo viņai ir Covid-19 simptomi, lai gan analīzes viņai nav veiktas. 32 gadus vecā Simondsa, kas ir mātes cerībās, piebilda, ka tagad viņa jūtoties labāk. Simondsa atstājusi premjera rezidenci Dauningstrītā tūlīt pēc tam, kad Džonsonam diagnosticēts koronavīruss.

Pēc Lielbritānijas valdības svētdien publiskotajiem datiem, ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits valstī sasniedzis 47 806, bet ar Covid-19 mirušo skaits - 4934.

Karaliene Elizabete II svētdien uzrunā televīziijā aicināja britus cīņā ar koronavīrusu būt vienotiem un apņēmīgiem.

"Lai mums sniedz mierinājumus tas, ka lai arī, iespējams, mums būs vēl jācieš, labākas dienas atgriezīsies, mēs atkal būsim kopā ar draugiem, ar ģimenēm, mēs atkal tiksimies [ar citiem cilvēkiem]," sacīja 93 gadus vecā Elizabete II.