Francijā un ASV reģistrēts rekordliels jaunu nāves gadījumu skaits

© AP/SCANPIX/LETA

Francijā reģistrēts dienas laikā lielākais jaunu ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu skaits kopš koronavīrusa uzliesmojuma sākuma, otrdienas vakarā pavēstīja veselības dienesta vadītājs Žeroms Salomons. 24 stundu laikā no Covid-19 miruši 499 cilvēki, un kopējais nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 3523, apliecināja amatpersona. Savukārt Covid-19 uzliesmojumā ASV pēdējo 24 stundu laikā ir miruši 865 cilvēki, kas arī ir jauns rekords, liecina Džona Hopkinsa universitātes līdz otrdienas vakaram apkopoti dati.

Francijā acientu skaits, kuriem ir nepieciešama ārstniecība intensīvās aprūpes nodaļās, pieaudzis par vairāk nekā 450 līdz teju 23 000, kas tiek ārstēti slimnīcās.

Vairāk nekā trešā daļa pacientu intensīvās aprūpes nodaļās ir jaunāki par 60 gadiem.

Savukārt kopējais Covid-19 upuru skaits ASV tagad ir pieaudzis no 3008 cilvēkiem pirmdienas vakarā līdz 3873 cilvēkiem otrdienas vakarā plkst.20.30 (trešdien plkst.3.30 pēc Latvijas laika).

ASV tagad ir apstiprināti 188 172 koronavīrusa gadījumi, kas ir vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī.

ASV otrdien apsteidza Ķīnu no Covid-19 mirušo skaita ziņā. Tagad ASV šai ziņā ir apsteigušas arī Franciju, bet atpaliek no Itālijas un Spānijas.

Pasaulē

Astronomi ir novērojuši milzīgu strūklu pāri, kas izplūst no supermasīva melnā cauruma 7,5 miljardu gaismas gadu attālumā no Zemes. Megastruktūra aptver 23 miljonus gaismas gadu, padarot šīs melnā cauruma strūklas par lielāko jebkad redzēto, liecina jauni pētījumi, kas publicēti žurnālā “Nature”.

Svarīgākais