Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā varētu veikt testus, lai izniegtu sertifikātus cilvēkiem ar imunitāti pret Covid-19

© Yegor Aleyev/TASS/SCANPIX/LETA

Daļai Vācijas iedzīvotāju varētu tikt izsniegts īpašs sertifikāts, kas apliecinās, ka viņi koronavīrusa "Covid-19" laikā noteiktos ierobežojumus var vismaz daļēji neievērot.

Vācijas infekcijas centra pētnieki tuvākajā laikā izsūtīs simtiem tūkstošu testu, ar kuru palīdzību cilvēkiem tiks noteikts, vai viņu ķermenī ir antivielas pret konkrēto vīrusu. Ja tādas būs, tad tiks izsniegts tā dēvētais "imunitātes sertifikāts", kas tūkstošiem cilvēku ļautu vieglāk attiekties pret noteiktajiem ierobežojumiem, vēsta "Business Insider".

Jaunie testi spēs noteikt, vai personai ir antivielas pret Covid-19, kas nozīmē, ka šis cilvēks, iespējams, iepriekš bijis vīrusa nēsātājs, taču pret to jau ir izveidojusies imunitāte.

Pozitīva testa gadījumā valdība varētu mīkstināt Covid-19 noteiktos ierobežojumus, jo būs redzams, ka šajās vietās izveidojusies tā dēvētā "pūļa imunitāte".

Vācu epidemiologs Žerārs Krauze norāda, ka šiem cilvēkiem tiktu izsniegts vakcinācijas kartei līdzīgs dokuments, kas, piemēram, ļaus atbrīvoties no ar darbu saistītiem koronavīrusa Covid-19 ierobežojumiem.

Ja šāda veida projekts Vācijā tiks apstiprināts, tad cilvēku testēšana tiks sākta jau aprīļa sākumā. Tas nozīmētu, ka vairāki tūkstoši iedzīvotāju jau tuvāko nedēļu laikā atkal drīkstētu uzturēties publiskās vietās.