Nīderlande atsaukusi 600 000 no Ķīnas saņemtu sejas masku; tām konstatēti vairāki defekti

© CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA

Naktī no sestdienas uz svētdienu Latvijā tika piegādāta pirmā krava ar teju miljons sejas maskām no Ķīnas. Kamēr zināms, ka Latvijā saņemtā krava tiks novirzīta medicīnas iestāžu darbiniekiem, tikmēr Nīderlandei nācies ziņot par nepilnībām līdzīga veida sūtījumā no Ķīnas.

Apskatot vairāku ārvalstu mediju publikācijas lasāms, ka Nīderlande, Spānija un Turcija ir paziņojušas, ka ir problēmas ar no Ķīnas saņemtajām medicīnas maskām un koronavīrusa Covid-19 testiem. Atsaucoties uz Nīderlandes veselības ministra teikto, ziņu aģentūra "AFP" ziņo, ka nedēļas nogalē atsaukti 600 000 sejas masku, kas 21.martā piegādātas no Ķīnas.

Tikai pēc tam, kad jau daļa šo medicīnisko aizsarglīdzekļu izdalīts ārstniecības personām atklāts, ka tās neatbils kvalitātes standartiem. Proti, tās nepietiekami piegulējušas sejas, daļai no tām nav bijuši pietiekami filtri.

Raidījums "de facto" svētdien jau vēstīja, ka šobrīd arī medicīnas iestādēs Latvijā pietrūkst tādu individuālās aizsardzības līdzekļu kā ķirurģisko masku un respiratoru, lai varētu droši strādāt ar pacientiem. Nacionālais veselības dienests (NVD) ir noslēdzis līgumu ar vienu piegādātāju, bet vēl vairāki līgumi ir fināla stadijā, lai jau tuvākajā laikā Latvijā nonāktu vairāki miljoni masku.

Kopā ar aizvadītajā naktī jau piegādāto kravu no Ķīnas, pavisam tuvākajā laikā iecerēts tikt pie aptuveni miljona respiratoru un pieciem miljoniem masku. Ar šiem krājumiem varētu pietikt vismaz mēnesim.

Svarīgākais