Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Izdevums nosauc iemeslus, kāpēc Vācijā no koronavīrusa mirušo skaits ir salīdzinoši neliels

© AFP/SCANPIX/LETA

Koronavīruss Covid-19 smagi skāris vairākas Eiropas valstis. Kamēr Itālijā un Spānijā mirušo skaits teju katru dienu sasniedz vairākus simtus, tikmēr Vācijā mirušo skaits pret saslimušajiem ir salīdzinoši zems. Izdevums "Business Insider" skaidrojis šādu apstākļu iemeslus.

28.martā portāls "Business Insider" vēsta, ka līdz šim Vācijā koronavīruss Covid-19 konstatēts 49 603 iedzīvotājiem. No tiem 308 miruši. Veicot aprēķinus secināms, ka mirstības rādītājs ir 0.62%.

Mirstības rādītājs ir krietni zemāks nekā Spānijā (7.6%), Ķīnā (4.05%) un Itālijā, kur tas sasniedzis 10.2%.

Izdevums norāda, ka, iespējams, viens no iemesliem, kāpēc Vācijā mirušo ir krietni mazāk ir tas, ka Vācija Covid-19 veic krietni vairāk cilvēkiem nekā citviet Eiropā.
Kristians Drostens, Berlīnes Šaritē klīnikas direktors norāda, ka Vācijā nedēļas laikā tiek veikti teju 120 000 koronavīrusa Covid-19 testi. "Mēs testējam krietni vairāk nekā citviet Eiropā, tāpēc, iespējams, šobrīd tas ir ļāvis izvairīties no milzīga kritisko gadījumu skaita," uzsver speciālists.
Izdevums arī slavē Vācijas veselības sistēmu, kura saskaņā ar Pasaules Bankas 2016.gadā apkopotajiem datiem viena cilvēka veselības aprūpei gadā atvēl aptuveni 4714 ASV dolārus.
Tāpat Vācijā ir krietni lielākas iespējas saslimušos izvietot slimnīcās. Kamēr Itālijā uz 100 000 cilvēku ir 275 gultasvietas slimnīcās, tikmēr Vācijā tam atvēlēta 621.
Tāpat aprēķināts, ka vidējais vecums iedzīvotājiem, kuri sasirguši ar koronavīrusu Covid-19 Vācijā ir krietni zemāks. Vācijā tie ir 46 gadi, kamēr, piemēr Itālijā 63. Turklāt Vācijā 80% saslimušo ir jaunāki par 60 gadiem.
Tikmēr, piemēram, Spānijā 50% saslimušo ir vecāki par 60 gadiem.