Aprēķināts, ka visvairāk saslimušo ar Covid-19 uz miljonu iedzīvotāju ir Šveicē

© AFP/SCANPIX/LETA

ASV, Ķīna un Itālija ir tās valstis, kurās ir vislielākais ar koronavīrusu Covid-19 saslimušo skaits. Ja analizē koronavīrusa datus pēc saslimušo skaita uz vienu miljonu iedzīvotāju, tie atklāj citu ainu.

Kā liecina portāla "Business Insider" veiktie aprēķini, tad analizējot saslimušo skaitu uz miljonu iedzīvotāju redzams, ka lielākais saslimušo skaits ir nevis Ķīnā, bet gan Šveicē. Tai seko Spānija un Itālija.

Business Insider

ASV, kurā šobrīd reģistrēts lielākais koronavīrusa Covid-19 saslimušo skaits, vairāk nekā 83 000, šajā Business Insider veidotajā topā atrodas salīdzinoši zemu. Ņemot vērā aprēķinus redzams, ka uz vienu miljonu Amerikas iedzīvotāju ar koronavīrusu Covid-19 saslimt 210 cilvēki.

Tāpat veiktie aprēķini daļēji paskaidro, kāpēc Itālijā ir tik liels saslimušo skaits. Veicot aprēķinus par saslimušo skaitu uz vienu miljonu iedzīvotāju, Itālijā slimnieku skaits ir 1190.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā publicētie dati liecina, ka šobrīd ar koronavīrusu Covid-19 pasaulē inficējies vairāk nekā pusmiljons iedzīvotāju.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais